top of page

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ СЕДМИЦИ
СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ ПО УЧЕБЕН ПЛАН

УВАЖАЕМИ  УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

       Представяме Ви график за провеждане на дейности през допълнителните седмици след приключване на учебните занятия по учебен план.

       Уточнения :

        1.Проектните дейности и заниманията по интереси не са задължителни за всички ученици от класа, а само за тези, които желаят.

         2.Предложеният график е в изпълнение на заповед № РД 09-3472/ 27.11.2020г. на министъра на образованието и науката.

График на дейностите - първи клас

График на дейностите - втори клас

График на дейностите - трети клас

снимка прием_2021-22 уч.г..jpg

    Гордост за Второ основно училище „Христо Смирненски“ са 5-те призови места, спечелени от ученици от начален етап на образование. Класацията обхваща всички училища в общините Сандански и Петрич. Най-добър сред второкласниците е Владимир Стоянов, следван само с една точка разлика от Даниел Темелков, който се класира на второ място и двамата ученици от 2 „б“ клас, с учители Мария Таушанова и Блага Узунова. Третото място, отново само с една точка разлика, получава Константин Присов от 2 „в”, с класен ръководител Йорданка Милева. За третото място на третите класове се пребори Виктория Крумова Костадинова, с класен ръководител Борислава Венетова, а Георги Антонов Гаврилов, с класен ръкводител Детелина Бъчварова спечели второто място за математиците четвъртокласници.

     Пожелаваме успех на нашите възпитаници и техните учители!

ВАЖНО  СЪОБЩЕНИЕ

          НС "Европейско кенгуру" ще се проведе на 18.03.2021 г.
от 12.00 до 13.30 часа
единствено за учениците от 1. до 4. клас.

          За учениците от 5. до 12. клас състезанието ще бъде отложено
за месец април, за което ще получите допълнителна информация.

РЕЗУЛТАТИ НА УЧЕНИЦИТЕ, ЯВИЛИ СЕ НА НАЦИОНАЛНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“
( 18.03.2021 ГОДИНА )

 2 клас                3 клас               4 клас

Отговори на задачите
от Националното състезание „Европейско кенгуру“, 

проведено на 18.03.2021 г., на темите за учениците от 1 - 4  клас

мозайка_2021_1.jpg
мозайка_2021.jpg

       Учениците от клуб "Млад родолюбец" - при 4-г  клас на Второ ОУ "Христо Смирненски", поставиха днес в парк "Свети Врач" (стената до водното колело) мозайка, наречена "С България в сърцето".

       Класен ръководител на децата е Детелина Бъчварова. На краткия ритуал присъства и кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов.  

         Заслужено първо място спечелиха наши ученици от 7 клас с ръководител г-жа Мария Колева в отборното състезание организирано от Община Сандански “Арт проект Мартеница”! 

        Участници в състезанието бяха и учениците от 3 клас с ръководител г-жа Христина Георгиева.

         В конкурса на Професионална техническа гимназия за ръчно изработена мартеница, Александър Самарджиев (5-в) спечели второ място.

николета_2021__.jpg

           Повод за гордост!

      Николета Терзийска
е с най-висок резултат сред учениците от 4 клас в град Сандански на областния кръг на олимпиадата по математика - 16 точки.

            Ученици от II ОУ "Христо Смирненски", град Сандански, 4. клас, се класираха на първите три места в областта за националния кръг на състезанието “Ключът на музиката”!

На първо място е Кирилка Ръбачева, а на второ - Йоана Кръстева и Николета Терзийска. Те имат равен брой точки. Учител на класираните е Боян Чолтеев. Националният кръг на състезанието ще бъде през месец май в Пловдив.

Николета Терзийска е с най-висок резултат сред учениците от 4. клас в град Сандански на областния кръг на олимпиадата по математика - 16 точки.

ключ_2021.jpg
5 г.jpg
5 г2.jpg
5 г1.jpg

        Ученици от 5 г клас във Второ ОУ “Христо Смирненски” с класен ръководител Росица Иванова украсиха мартенско дърво с много обич и признателност към хората , които се грижат за нашето здраве - “Ангелите в бели престилки “ , нашите лекари от Югозападна болница , филиал Сандански . Те подариха кошница с ръчно изработени мартеници за всички работещи в болницата , питка за здраве по случай 1 март и зарадваха докторите с пожелания за здраве и благоденствие !

ГРАФИК

за провеждане на учебните часове при ОРЕС (дистанционно обучение)
за периода от 04.02. - 17.03.2021г.,
за учениците от прогимназиален етап -   V - VII клас

ГРАФИК

на присъствен учебен процес -
II срок / 2020-2021 учебна година

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Учениците от 5 до 7 клас ще преминат на дистанционно обучение от 19.11.2020г. ( четвъртък ) до 27.11.2020г.

   За поредна година коледната работилничка в IV -г клас заработи. Учениците изработиха невероятни изделия със своите родители за Коледния базар, под надслов "Деца даряват усмивка на деца". Няма нищо по - добро от усмивката върху детското лице!                 ( Вижте тук...)

   По случай Коледа в час по изобразително изкуство с ръководител г-жа Мария Колева учениците от Второ основно училище,,Христо Смирненски" изработиха коледна украса за благотворителен Коледен  базар под надслов,"Деца даряват усмивка на деца"..Базарът ще се проведе на 18.12.2020г.(петък) от 14-17 часа и на 21.12.2020г.(понеделник) от 14-17часа. Заповядайте!

( Вижте някои изделия тук...)

20.10.2020г_ген.Тодоров.jpg

     Ученици  от 7"В" клас от Второ основно училище "Христо Смирненски" поднесоха цветя пред паметника на "Генерал Тодоров" в парк "Свети Врач" в памет на загиналите герои и 108 години от освобождението на Свети Врач.

По стъпките на самуиловите воини

       Традиционно, за седма поредна година, 76 деца от Второ основно училище „Христо Смирненски” и техните ръководители Росица Иванова – ст.учител химия, физика, човек и природа, Димитър Николов – училищен психолог, Геновева Кутлева – ресурсен учител и старши учители от начален етап  - Мариана Георгьовска, Елена Пойрязова, Мария Таушанова и Блага Узунова, участваха в VII-ми Национален туристически поход “По стъпките на Самуиловите воини”, организиран от Сдружение „Млад планинар”. Облечени в тениски с цветовете на българския трибагреник и лика на Христо Смирненски - партон на училището групата тръгна от паркинга на НПМ "Самуилова крепост" в посока село Ключ. Знамето на училището бе предавано и гордо носено поред от всички ученици, участници в похода. Стотици бяха децата тръгнали по стъпките на своите прадеди, защитавали българската земя. Те се запознаха с района, през който са преминавали и са водили сражения Самуиловите воини, защитавайки крепостта. Там преди повече от 10 века е била битката между Българското царство и Византийската империя, известна в историята като “Битката при Ключката клисура от 29 юли 1014 г.”. Децаата бяха посрещнати в село Ключ с древната българска традиция с хляб и сол, похапнаха и вкусни курабийки. Събитието приключи с художествена програма подготвена от възпитаници на сдружение "Млад планинар" и НЧ "Гоце Делчев 1939" с. Ключ и официално връчване на Грамоти. Местните предложиха на участниците да опитат домашно приготвени вкусотии – нова благотворителна инициатива, целяща събиране на средства  за подържане на туристическите маршрути, тръгващи от селото към ПП Беласица.

По стъпките на сам.воини_2020.jpg

Откриване на учебната 2020/2021 г.

       На 15. 09. 2020 г. по традиция стартира новата учебна година. В условията на световна пандемия  и при спазване противоепидемичните мерки нетрадиционно протече откриването на учебната година. На тържеството не присъстваха учениците от 6 и 7 клас . Под ръководството на своите  класни ръководители те се придвижиха до класните стаи, където им бяха дадени първите указания за обучението през настъпващата  година.

       По същото време в училищния двор пред  украсения   с голям венец и балони вход на училището се проведе кратко, но вълнуващо тържество в присъствието на учениците от другите класове, на родители и  учители. Гости на тържеството бяха Людмила Зойкова – заместник кмет и свещеник Димитър Илчев. Отец Димитър извърши  водосвет за здраве и благополучие, за духовно израстване и просперитет. Вълнуващо  беше посрещането на знамето на България , с аплодисменти бяха приветствани словото на госпожа Лалева- директор на училището, песните и стихотворенията на нашите талантливи ученици. Но най- емоционално и трогателно беше присъствието на най-малките ученици- първокласниците, които за първи път прекрачиха училищния праг и влязоха в родното училище . 

Нека да е здрава, спорна , мирна и успешна новата 2020/2021 учебна година!

IMG_0855.JPG
bottom of page