top of page

      На  02.06.2017г.  учениците от групата по математика в V  клас при Второ ОУ „Христо Смирненски“ в изпълнение на дейностите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове,  проведоха публичната си изява на тема „Какво научихме по математика в  V клас“.

      Учениците от групата за подпомагане и преодоляване на обучителни затруднения по математика с ръководител г-жа Н. Кочева участваха активно във виртуално „Междузвездно пътешествие в съзвездията ДРОБИ и ГЕОМЕТРИЯ, които са част от галактиката МАТЕМАТИКА“. Децата от групата не само решаваха поставените им задачи на дъската, но заедно с гостите  се забавляваха  чрез атрактивната презентация.

      Гости на представянето бяха родители и настойници на децата от групата, ученици от пети клас, учители, представител на Съвета „Твоят час“, журналист от De-va news.

     В изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове на 30.05.2017г. във Второ основно училище” Христо Смирненски”,   бе проведена публичната изява на групите  по БЕЛ в 4 клас с  ръководители  Детелина Бъчварова, Волга Халева и Румяна Джартова. 

     Учениците взеха активно участие в заплануваните занимания, включващи –Четене с разбиране,  занимателни игри с въпроси от материала по български език и в решаването на кръстословица  с мотото на проекта „ Твоят час”. Гости на публичната изява бяха родителите на учениците и учители.

        На 23.05.2017 в МУЦ при Второ ОУ „ Хр. Смирненски“ учениците от група „Предприемачество в начален етап на обучение“ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І" с ръководител госпожа Грета Генова представиха пред ръководството на училището, представители на Съвета „Твоят час“, родители и местни медии своята работа.

     В презентация със снимки от посещенията в Районно управление на МВР – гр. Сандански, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, винарна „Вила Мелник“, Районен съд и Районна прокуратура, сградата на Общината и сладкарница „Румина“. Разказаха накратко за дейността на групата по Предприемачество и участието си в благотворителни инициативи на училището и общината.

       Любомира Кирилова Попчева и Мария Ивайлова Миликина от 7-в клас. спечелиха специалните награди от V-я по ред конкурс за рисунка ,,Млад художник”, проведен на  09.05.2017 в град Мелник. .Конкурсът има благотворителен характер, като средствата от разпродадените рисунки ще се предоставят за реставриране на църквата ,,Свети Николай Чудотворец” в Мелник.

      В изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, ученици от Второ основно училище „Христо Смирненски“ – гр. Сандански посетиха Районен съд и Районна прокуратура – гр. Сандански в Деня на отворените врати за институциите. Групите по интереси: „Предприемачество в начален етап на обучение“ с ръководител Грета Попчева и „Превенции на зависимости“ с ръководител Димитър Николов участваха и проследиха импровизирано съдебно заседание. Съдия Николинка Бузова - Председател на РС – Сандански –  запозна децата с професиите съдия, прокурор, адвокат, съдебен секретар и полицай. Те с интерес проследиха процеса, последствията от притежанието и разпространението на високорискови наркотични вещества и представиха итнерактивни образователни материали по темата за наркотиците, изработени в рамките на проекта.

          На 27.04.2017 година в Младежки дом – гр. Благоевград, ученици и преподаватели от училището ни представиха в дефиле, организирано от РУО - Благоевград, резултатите от работата по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

         В дефилето взеха участие г-жа. Й. Илиева – Председател на Съвета „Твоят час“ и следните групи: „Драматургия“ с ръководител г-жа Присова; „Музика“ – с ръководител  г-жа Танчева и „Предприемачество в начален етап на обучение“ – с ръководител г-жа Генова.

        При изключителна творческа обстановка в Дома на културата на 06.04.2017г. Клуб ,,Изобразителни и изящни изкуства” участва в инициативата на Работилничка за приложни изкуства ЕкоАртИдея към общински съвет на град Сандански за изготвяне на великденска украса от децата на града.

         Използвайки наученото в клуба по техника декупаж, малките творци създадоха невероятно красиви яйца. Общо 3000 броя от тях бяха закичени по дръвчета в центъра на града за празника. Изрязаните от цветни картони пеперуди закръжаха около огромното свежо зелено яйце. Децата изразиха мнението ,че това са техните щастливи усмивки, с които пожелават весели празници на жителите и гостите на града.

Симона Георгиева Мешева

Илияна Ивова Петрова

Василка Георгиева Горемлиева

Теменужка Димитрова Николова

Димитрина Аспарухова Димитрова

Ивелина Валентинова Стоянова

Мария Атанасова Коцева

        За областния кръг на състезанието  „Ключът на музиката” - 2017г.  от ІV клас се класираха:

Ана Атанасова Белички

Мирела Илиева Костадинова

Ивана Веселинова Спасова

Благовеста Данаилова Стоева

Мариян Венциславов Кръстев

Иван Николаев Гълъбов

Василена Емилова Стоилова

        В националния кръг „Ключът на музиката”, който се проведе в град Пловдив, участваха следните ученици с ръководител Боян Чолтеев:

Василена Емилова Стоилова

Симона Георгиева Мешева

Илияна Ивова Петрова

Василка Георгиева Горемлиева

Ана Атанасова Белички

         На 21.02. 2017 г. по повод предстоящия патронен празник на училището ни се проведоха музикален конкурс и рецитал по стиховете на Христо Смирненски. Поклонници и почитатели на поезията на Смирненски, учениците  от I до VII клас декламираха вдъхновено и прочувствено знаковите за любимия поет творби: „Каменарче“, „Братчетата на Гаврош”, „Цветарка” и др. Жури в състав: Р. Петрова, М. Танчева, Н. Кочева, Б. Чолтеев, Сн. Демерджиева  извърши следното класиране:

     

    

I – IV клас

Рецитал на учениците

1.Росица Миликина-/ III- в клас/ - стихотворението „ На гости у дявола”;

2.Филип Димчев/ I-в клас/  - стихотворението  „Каменарче”

3. Виктория Стойчева/IV-в/  -  стихотворението „Цветарка”  

 

Музикален  конкурс

1. Силвия Бугаринова /I-в клас/ -„ Жабата” ;

2. Група ученици от III-б клас-„ Приятелство“;

3. Група ученици от II-а клас-„Дилмано….“

      

 V – VII клас

Рецитал на учениците

  1. Василена Василева и Василена Кръстева/V- б клас /- „Жълтата гостенка“

  2. Дани Чамова / VI-б клас /-„Старият музикант“

  3. Йоана Георгиева  /V-в клас /-„ Пролетно писмо“

 

Музикален  конкурс

  1. Дарина Дамянова /V-в клас / -  „Заспало моме“

  2. Георги Шуманов / VI-а клас /- изпълнение на пиано

  3. Сборна група тромпетисти- „ Хубава си моя горо“

Литературен конкурс на тема  „Ние сме потомците на Смирненски“

  1. Богомила Голова     -   V-а клас

  2. Румяна Анастасова-   V-а клас

  3. Мария Митова         -   III-в клас

 

Поздравяваме всички участници и им благодарим за участието! Пожелаваме  им  бъдещи успехи и творческо дръзновение.

Отлично представяне на петокласниците от нашето училище на областния кръг по БЕЛ в Благоевград

            На 6.02. 2017 г.   11 наши ученици от 5 клас  и 4-ма от 6 клас участваха в олимпиадата. От явилите се ученици от 5 клас  броят на отличните оценки на петокласниците от II ОУ е  сред най- високите в областта. Ето ги имената на най- добрите наши разказвачи:

  1. Стефан  В. Иванов              -          Отличен 5,88;

  2. Радослава Димитрова Чавеева  -  Отличен 5,50;

  3. Богомила Василева Голова        -  Отличен 5,50;

  4. Румяна Георгиева Анастасова   -  Отличен 5,50;

  5. Мария Радославова Златинова  -  Отличен 5,50.

Поздравяваме ги за високите постижения! Te са наша гордост!

       На 21.12.2016 г. в големия читалищен салон в град Сандански, ученици от Второ основно училище“ Христо Смирненски“ – гр. Сандански организираха благотворителен Коледен базар - концерт.

      Участниците от групите по английски език с ръководител Валентина Дунчева; музика с ръководител Магдалена Танчева; драматургия с ръководител Артемида Присова и изобразителни и приложни изкуства с ръководител  Димитрина Шишиева, са по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)– фаза І“  на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

      Средствата от изявата ще бъдат предоставени на ученици в неравностойно положение.

ВАЖНО  СЪОБЩЕНИЕ  

 Участниците в проект на МОН „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене  (Твоят час)“ 

ви канят да присъствате

на Коледния благотворителен концерт базар  в  Дома на културата, град Сандански 
на 21.12.2016 г. (сряда) от 17:30 часа.

bottom of page